2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ilgili puan türündeki Türkiye sıralamasında ilk 100'e girerek veya Fakülte/Bölümleri ilk üç sırada kazanarak Galatasaray Üniversitesi'ne kesin kayıt yaptıran öğrencilere, Prof. Dr. Besim Üstünel Fonu kapsamında Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından temin edilen dizüstü bilgisayarları, Üniversite Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak tarafından verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak sürmesini temenni ediyoruz.

Dizüstü bilgisayarlarını teslim alan öğrencilerimiz ise düşüncelerini aşağıdaki şekilde ifade ettiler.

Doğukan KALINOĞLU (2018-YKS EA puan türünde Türkiye ikincisi, Hukuk Fakültesi Öğrencisi)

“Galatasaray Üniversitesini seçme nedenim sahip olduğu köklü kültürel değerleri ve uluslar arası seçkin bir üniversite olmasıdır. Aynı zamanda iyi bir akademik kadroya sahip olması ve birçok yabancı dil öğretmesi benim bu üniversiteyi tercih etme sebeplerimin arasındadır. Lise zamanında da Galatasaray Üniversitesi hedeflerimin arasındaydı. Türkiye’deki en iyi hukuk fakültesinin Galatasaray Hukuk olduğunu biliyordum. Bu üniversitenin öğrencisi olduktan sonra en memnun olduğum şey, hayata benimle aynı bakan insanlarla bir arada olmaktır.”

Ayhan ALACA (2018-YKS EA puan türünde Türkiye yedincisi, Hukuk Fakültesi Öğrencisi)

“Liseden beri Galatasaray Üniversitesi’ni istiyordum. Daha önce yaptığım araştırmalarda Üniversite’nin uluslararası tanınırlığı ve akademik kadrosunun kaliteli olması dikkatimi çekti. Benim için en cezp edici özelliği ise eğitiminin Fransızca olması ve Türkiye’deki en iyi hukuk eğitiminin verilmesidir. Üniversitenin öğrencisi olduğum günden beri bazı şeyleri daha iyi takip edebiliyorum ve kültürel olarak beslendiğimi hissediyorum.”

Elif ÖNDER (2018-YKS SÖZ puan türünde Türkiye ellibirincisi, İletişim Fakültesi Öğrencisi)

“Üniversite tercih döneminde Galatasaray Üniversitesi diğer üniversitelerin yanında prestij olarak en önde gidiyordu. Fransızca eğitim veren bir üniversite olduğu için buraya girmeyi çok istiyordum. Bu yaz aylarında gerçekleşen tanıtım, bu üniversiteyi istemek için nedenlerimin olduğunu bana gösterdi. Medya sektöründeki Galatasaray Üniversitelilerin işleri neden en iyi yaptıklarını anladım. Lisede sözel bölüm seçmemin tek nedeni Galatasaray Üniversitesi’ni tercih edebilmekti. Zaten sınav puanım açıklandıktan sonra da tek tercih yaptım ve tek tercihime girdim. Galatasaray Üniversitesi’nin öğrencisi olduğum andan itibaren buranın farklı bir kültürü olduğunu gördüm. Özellikle derslerde metodoloji nedir anladım.”