Frankofoni çerçevesinde ve bu dilde yapılan akademik çalışma ve araştırmaların Türkiye'de ve bölgemizdeki odak noktasını oluşturmak ve bu alandaki projelere ev sahipliği yapmak üzere çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlayan ve dünya üzerindeki 18 Senghor kürsüsünün en genci olan Galatasaray Üniversitesi Senghor Frankofoni Kürsüsü'nün resmi açılışı, 26 Nisan 2018 Perşembe günü Üniversitemiz Aydın Doğan Salonunda yapıldı. Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Uluslararası Frankofoni Enstitüsü Başkanı ve Senghor Kürsüleri Genel Sekreteri Prof. Olivier Garro, Senghor Üniversitesi eski Rektörü ve Onursal Başkanı Prof. Albert Lourde, Galatasaray Senghor Frankofoni Kürsüsü Başkanı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Füsun Türkmen'in birer konuşma yaptığı açılışa Fransa ve Fas başkonsoloslarının yanı sıra İsviçre Başkonsolos Yardımcısı ve Lyon III Üniversitesi Rektörü de katıldı.

haber