Ukrayna-Rusya  savaşı  nedeniyle Ukrayna'daki  yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı  öğrenciler  ile  yabancı  uyruklu  öğrencilerin özel  öğrenci  olarak  eğitimlerine  devamlarına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurulunun 28.03.2022 tarihli toplantısında  ilan edilen şartlar için tıklayınız.

* 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ve öncesinde Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış ve yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022  tarihleri arasında ve mesai saatleri içerisinde,

* Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 tarihleri arasında ve mesai saatleri içerisinde,

özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber ilgili Akademik Birimlerin Öğrenci İşlerine şahsen başvurmaları gerekmektedir.